Na vjezdech na Masarykovo náměstí se tento týden objeví nové výraznější značky. Konkrétně z jihu za vjezdem na náměstí ze Znojemské ulice a u Sklípku, ze severu pak před kostelem svatého Ignáce. „Dochází ke zvýraznění, sjednocení a změně všech tří dopravních značek zakazujících vjezd všech motorových vozidel na silnici ve východní části náměstí,“ uvedl tiskový mluvčí Jihlavy Radovan Daněk. Zároveň s tím začíná v centru příprava nástřiku vodorovných modrých čar v zónách nového systému parkování. Tato místa budou určená pouze pro rezidenty a předplatitele.

Práce na dálničním přivaděči v Jihlavě, ilustrační foto
Práce na přivaděči startují. Ve směru z Jihlavy se řidiči na dálnici nedostanou

V květnu budou některé ulice nově jednosměrné. Řidiči tak budou muset mnohem více dávat pozor na vjezdech do nich. „Ulice Na Hliništi bude nově jednosměrná ve směru ze Štefánikova náměstí až po ulici U Cvičiště. V ulici Tyršova kolem gymnázia se zase změní jednosměrnost. Auta projedou od kina Dukla k malému zimáčku a Sokolovně. Zlepší se tak šikmé parkování v Tyršově ulici a sníží se tu hluk, když budou auta jezdit z kopce a ne naopak,“ vysvětlil Daněk.

V širším centru se přednost zprava uplatňuje na 56 křižovatkách, od května jich dalších 14 přibude. Například na křížení Kosmákovy a Palackého ulice, Husovy ulice s ulicemi Věžní, Palackého a Komenského a nebo na kříženích v Brněnské ulici s ulicemi Lazebnická, Joštova a Křižíkova.