„Věříme, že tímto krokem zásadně snížíme náklady na provoz záchranné služby a zároveň zvýšíme fyzickou kondici našich zaměstnanců,“ uvedli vysočinští záchranáři na svém facebookovém profilu.

Zcela na konec ale doplnili ještě malou doušku: „1. dubna – den, kdy se píše o věcech, které se sice nestaly, ale mohly by…“

Prohlídková trasa na hradě Roštejn.
Loni s přehledem nejnavštěvovanější památka. V sobotu otevře své brány Roštejn

Aprílový vtípek na Facebooku zaujal množství lidí. „Tady v Česku je všechno možné, takže bych ten nápad nezavrhovala,“ napsala Petra Růžičková. „A není to zbytečné? Možná by stačilo chodit pěšky,“ doplnila ji Monika Pařízková, která svůj příspěvek doplnila několika smajlíky.

Domy U Mincovny 6 a 8 mají bohatou historii.
Čtyřicet let. Městská památková rezervace v Jihlavě slaví kulatiny

Originální apríl byl nápadem mluvčího vysočinské záchranky Petra Janáčka. „Pomáhal mi s tím jeden náš lékař, který ovládá grafiku. Přišel jsem s touto myšlenkou za ním a on pak překreslil obrázek toho kola do našich barev,“ vysvětlil Janáček.

Na otázku, zda by přece jen nestálo za to dovézt tento nápad do reálné podoby a ušetřit tak životní prostředí, se jen rozesmál: „Tak to fakt ne. To opravdu nechcete,“ odpověděl pobaveně.