Akce s názvem Jihlava Fashion Days potrvá dva dny a návštěvníkům odhalí současné trendy a nabídne také večerní vyžití.

„Tento rok je zvláštní tím, že DIOD tuto akci, kterou znáte pod pojmem Fashionmarket, pořádá ve spolupráci se Střední uměleckoprůmyslovou školou Helenín. Můžete se tak těšit na stálé výrobce, ale i na výrobky studentů a učitelů ze školy s dlouholetou tradicí a jistotou unikátnosti," uvedl Přemysl Martinek z DIODu.

První den bude trh probíhat od 13 do 18 hodin a bude zakončen večerním programem od 20 hodin. „Hlavním bodem večerního programu bude velká přehlídka modelek, modelů a hlavně návrhářů z Helenína," poznamenal Martinek.

Velká přehlídka

Přehlídka se bude skládat ze tří částí. První část bude ukázka nejnovější kolekce spolupráce 3. a 4. ročníků s firmou Chalupa, která jim dodala látky, ze kterých jsou modely ušity.

Studenti tuto kolekci poprvé představili na módní přehlídce projektu Trefash, což je projekt pro propagaci módy a podporu mladých módních tvůrců.
Druhá část bude složená z šatů, které vznikly v průběhu roku v rámci ateliérů oděvní tvorby. „Třetí část se jmenuje extravagance a hlavní důraz je kladen na individualitu studenta a zpracovaného materiálu," doplnil Martinek.

Trh bude pokračovat ještě ve čtvrtek od 11 do 19 hodin. Pro návštěvníky je připraven široký sortiment bižuterie, tašky, porcelán, doplňky až po stylové oblečení nebo plavky. Na trhu bude po celou dobu k zakoupení také občerstvení z bister MIAM a Divoká rýže nebo z Farmářky. Vstupné na akci je 20 korun.⋌ (jko)