Akce s názvem Snow Film fest se koná už od roku 2011 a letos se v kině Dukla uskuteční už v úterý 15. listopadu od 18 hodin. Na diváky zde bude čekat celkem pět filmů.

Festivalová porota pro diváky jako vždy vybrala filmové lahůdky se zimní tematikou. „S aktéry jednotlivých snímků opět prožijete extrémní a napínavé situace během polárních expedic, ale i mnohadenní plavbu a dobrodružství na moři, neopakovatelné momenty zdolávání nejtěžších překážek, které odhalí, proč se vydávají za hranice svých možností i na hranice života a smrti. Stanete se svědky šokujících výkonů jejich aktérů v nedozírných arktických pustinách i na vrcholcích zasněžených hor.," říká o festivalu jeden z organizátorů Pavel Pichler ze spolku Naboso.

A na co přesně se mohou zájemci těšit letos? Milovníky cestování zaujme dokument Sibiřský Traverz který mapuje 9 288 kilometrů dlouhou lyžařskou výpravu po nejdelší železnici světa, Transsibiřské magistrále.

Zvládnout celou trasu z Vladivostoku až do Moskvy může být zdlouhavý a nudný zážitek, pokud si neuděláte pár zastávek. A pokud máte s sebou lyže, nudit se rozhodně nebudete.
Ženy jistě ocení film Ledy a přílivy. V roce 2014 se vydala šestice žen na malé plachetnici z Islandu přes

Dánsko až k západnímu pobřeží Grónska. Bez větších zkušeností se postupně seznámily s ovládáním lodě i s pobytem na širém moři, kde po několik dní plavby nespatřily žádnou pevninu. V Grónsku prozkoumaly nové lyžařské cesty a sesbíraly data pro vědecké analýzy tohoto úžasně divokého kousku světa.

Chybět nebudou ani filmy ze světa skialpinismu a freeridu. Filmy obohatí krátká přednáška.