V těchto dnech se pohybují v lesích kolem hradu Roštejn a už tento čtvrtek se přesouvají na scény do Panského dvora v Telči. Na konci týdne se budou některé obrazy točit také u lomu v Čenkově, místní části Třeště.

„Točili jsme už u Českého Rudolce a nyní se pohybujeme v lesích u Telče kolem Roštejna. Ve čtvrtek se dějiště přesouvá na Panský dvůr v Telči, kde vzniklo bajkerské hřiště. Dále se ještě chystáme točit například u Slavonic v Jihočeském kraji,“ uvedl Ondřej Havlík z produkce filmu, který má na starosti zejména výběr lokalit. Kromě Panského dvora vytipoval pro režii na Jihlavsku ještě zmiňovaný zatopený lom v Čenkově, kde se bude točit už tuto neděli 11. června.

V Panském dvoře padne první klapka už ve čtvrtek v 18 hodin. „Budou se zde natáčet dvě scény. Jedna bude na bikerském hřišti v areálu dvora a druhá se bude točit přes noc z 8. na 9. června v nově zřízené hospodské zahrádce,“ přiblížila natáčení produkční Panského dvora Kateřina Kodysová. Bajkerské hřiště, které v areálu vyrostlo právě kvůli filmařům, už zde zůstane. „Poslouží zájemcům, kteří mají rádi adrenalinovou jízdu na kole. Je to vlastně taková dráha s vyvýšenými kopečky a zatáčkami. Něco jako motokrosová, ale uzpůsobená na kola,“ popsala Kodysová.

U zatopeného lomu v Čenkově sedávají každý den rybáři. Ti to ovšem mají v neděli mezi jedenáctou a sedmnáctou hodinou zakázané. Stejně tak se na omezení musí připravit i lidé, kteří se chodí k lomu koupat. „Kontaktovali nás filmaři, že by se jim lom líbil na natočení scén. Vím, že místní rybáři také na požádání filmařů nějakou zeleň prořezávali a vyžínali,“ potvrdil Stanislav Bartušek, tajemník městského úřadu v Třešti.

Scénář k filmu Bajkeři, který bude mít premiéru 19. října, napsal jeden z nejvyhledávanějších scénáristů dnešní doby Petr Kolečko, který stojí například za filmem Padesátka či seriálem Čtvrtá hvězda. Režisérem snímku je Martin Kopp, který dosud natáčel například seriál Ulice, Vinaři či Ohnivý kuře. Bajkeři jsou jeho filmovým debutem.

V hlavních rolích se představí trojice mladých českých herců – Adam Mišík, Jan Komínek a Vojta Machuta. Spolu s nimi zazáří Hana Vagnerová, Celeste Buckingham, Pavel Nečas, Tomáš Matonoha, Vanda Hybnerová, Václav Postránecký či Michal Suchánek.