Do Minsku se spolu se svými kamarády vydal, protože má rád hokej a těšil se na atmosféru, která kolem šampionátu propuká. „Jsem z toho opravdu nadšený, předčilo to moje očekávání. Opravdu všichni fandili a stadion byl na všechny zápasy vyprodaný," vyjádřil se Jakub s tím, že vstupenky na zápasy byly levné. Stály v přepočtu kolem 250 korun. „Tím, jak byly levné, tak se stadion vyprodal i na neatraktivní zápasy. V hledišti bylo spousta Bělorusů. Možná proto, že v běžném životě se na takovéto akce nedostanou," domnívá se.

Podle něj se Češi na zápasech stmelovali. Parta Jakubových kamarádů měla české vlajky a dresy. „Fanoušci z Běloruska nám fandili, pořád se s námi chtěli fotit. Počítali jsme, že v neděli se s námi chtělo vyfotit celkem 182 skupinek. Během přestávek jsme si nestihli dojít ani na záchod nebo pro pivo," zasmál se Kvasnička. „Fotili se s námi, protože jsme měli takovou specialitu. Vždycky jsme řvali tři, dva jedni, Češi a ukazovali jsme na ně palec nahoru, takže z toho byli nadšení. Český hokej je populární," dodal fanoušek s tím, že Kanaďané měli například pomalované obličeje, ale k lidem nebyli tolik přátelští.

Co ho překvapilo, byly také suvenýry. „Třeba talíře se Stalinem, nepochopitelné," řekl Jakub. Minsk je podle něj jako město jinak čisté a klidné. „Prostředí je ale bídné, doporučoval bych každému, aby jednou za čas nějaký takový stát navštívil," uzavřel Kvasnička.