Od osmi do půl desáté ráno se uskuteční registrace na brtnickém náměstí Svobody, potom bude následovat rozprava, seznámení jezdců s programem a bude se vyhlašovat i nejhezčí automobil a motocykl. V deset hodin pak vyjedou auta 
na první ze dvou jízd.

„Je to spíše taková orientační jízda veteránů. Budou tam dvě vyjížďky, během kterých se plní úkoly," sdělil ředitel závodu Tomáš Sibera.

VYSTAVÍ SE NA NÁMĚSTÍ

O historická vozidla nepřijde ani krajské město Vysočiny, na Masarykově náměstí budou stará auta vystavena. 
„V deset hodin vyjedeme 
z Brtnice a pojedeme okružní jízdu do Jihlavy, takže když to dobře půjde, první auta budou najíždět na Masarykovo náměstí kolem půl dvanácté. Výstava bude přibližně do půl druhé. Od půl druhé by měl primátor města startovat auta na druhou etapu," řekl Tomáš Sibera. Druhou jízdu zakončí v Kulturním domě v Radoníně, kde budou vyhlášeny výsledky a pro účastníky bude připravené posezení 
s občerstvením.

CHTĚLI VÍCE ZÁVODŮ

Jízda medvěda Brtníka není jedinou akcí s historickými vozidly. „Provozujeme sraz Jihlavský řízek, který letos bude mít třetí ročník, a Jízda medvěda Brtníka vznikla z nápadu udělat těch závodů více a udělat to o nějaký pohár. Jízdu nám zaštítilo město Jihlava a pomohlo nám i finančně, takže jsme zorganizovali soutěž s názvem o pohár primátora Jihlavy," dodal ředitel závodu Tomáš Sibera.

Konečný termín přihlášek není daný, zájemci se mohou přihlásit rovnou v sobotu na brtnickém náměstí od osmi hodin do půl desáté. Jízdy se mohou zúčastnit vozidla vyrobená do roku 1986, každý stroj musí mít platnou technickou kontrolu a povinné ručení.

Startovné pro jezdce činí dvě stě korun a spolujezdec zaplatí sto korun.

TOMÁŠ KUCEJ