Posilovací hřiště bude přístupné všem věkovým kategoriím zcela zdarma.

V Česku jsou už desítky workoutových hřišť, v krajském městě Vysočiny se však bude jednat o vůbec první takovéhle hřiště a svým vybavením bude patřit mezi nejlepší workoutová hřiště v Česku.

„Hřiště bylo v plánu již minulý rok. Tento rok se podařilo projekt zrealizovat. Minulý týden jsem byl společně s Lubošem Finkem z Better way v komisi, která konkrétní hřiště vybírala," informoval jeden ze zakládajících členů jihlavské workoutové skupiny Better way Aleš Urban.

Na Heulose už nebylo místo

S nápadem vybudovat v Jihlavě workoutové hřiště přišli sami mladí nadšenci workoutu, kteří doposud měli možnost trénovat pouze na hřišti na Heulose. Tam však nemají ideální podmínky.

„Skupina mládeže nás oslovila s prosbou, zda by nemohlo být postaveno nové cvičicí hřiště, kapacita jediného takového hřiště v Jihlavě na Heulose už to totiž nestíhá. Našli jsme tedy společně vhodnou lokalitu a koncem října bude hřiště dostavěné," řekla vedoucí odboru rozvoje města jihlavského magistrátu Alena Kottová.

Hlavní myšlenkou tohoto koníčku je podporovat zdravý životní styl, a hlavně sport. Ke zlepšování kondice přispěje nové hřiště nemalou měrou.

„Nové hřiště určitě rozšíří naši zatím padesátičlennou skupinu, jelikož budeme více na očích. Lokalita volnočasového areálu Český mlýn je skvělá v tom, že je variabilní k velkému množství sportů," liboval si Aleš Urban.

„Jsem rád, že se výstavba kvalitního parku v Jihlavě dala do pohybu. Vždy mě lákala představa jít si zacvičit ven, ne jen do posilovny. Nebylo však moc možností kam," řekl Adam Navrátil, jihlavský nadšenec do sportu. Dodal, že hřiště nabídne i kontakt s novými lidmi. „Věřím, že tím pádem vzniknou i nová přátelství. Výborné také je, že si můžete vybudovat skvělou formu přímo na čerstvém vzduchu," řekl Navrátil.

Hřiště bude zaměřeno na posilování vlastní vahou. Bude obsahovat celkem třiatřicet cvičicích prvků, jako jsou například ocelové hrazdy, lavice či bradla.

Dopadová plocha bude z pryžových dlaždic, které eliminují možné úrazy při pádech na minimum a jsou i šetrné k životnímu prostředí. Celková plocha hřiště bude do devadesáti metrů čtverečních. „Celková cena bez daně bude 413 tisíc korun," uzavřela Alena Kottová.