Firmě, která měla akci původně na starost, se práce totiž úplně nepovedly. S městem se dostala do vleklého sporu, což odnesli hlavně studenti škol. Na jaře se totiž museli obejít jak bez venkovního sportovního areálu, tak bez tělocvičny, kde se také pracovalo. Chodili cvičit třeba do zámeckého parku, do tělocvičny pro základní školu a na sportoviště různě po městě.

„Po odstoupení města od smlouvy s firmou RED BERRY proběhla výběrová řízení na dokončení prací v areálu. Jedna firma má na starost hřiště s umělou trávou a druhá část pro atletiku. Důležité je, že i s dokončovacími pracemi vejdeme do původního rozpočtu ve výši 18 milionů korun. Vše bude hotové do konce července, kdy dojde ke zprovoznění hřiště,“ řekl k tomu telčský starosta Roman Fabeš.

Hřiště mělo být dokončené už v zimě. Jenže vzhledem ke klimatickým podmínkách došlo například k poškození povrchu na sportovištích. Město a firma potom řešily, na čí straně je vina. Celá věc dokonce skončila i u soudu. V areálu se přes půl roku nic nedělo.