Zvláštností je, že lidé mohou pod skleněnou kopulí vidět vlastní výrobní proces. Zmrzlina je kontinuálně mražena a promíchávána, což má vliv i na chuť. „Základem jsou ale kvalitní suroviny od ověřených dodavatelů,“ řekl Vít Obrdlík, který provozuje prodejnu specializují se na zmrzlinu.

Co se týká jahod nebo meruněk, má dokonce vybranou ideální odrůdu. Ovoce musí být na zmrzlinu akorát zralé. Ne mírně nedozrálé a ani ne přezrálé.

Zmrzlinu nabízel Obrdlík v Jihlavě už dřív, v červnu se ale přestěhoval do Komenského ulice vedle Horáckého divadla Jihlava.

Bratři Kolouchovi už mají velkou sbírku seker, hoblíků a dalších zajímavých exponátů do budoucího muzea ve Frankově Zhořci.
Lepší Guinnesse. Rekordmani staví muzeum, kde ukáží obří sbírku seker a hoblíků

Zmrzlinu chce mít v sortimentu celoročně. „Oblíbené příchuti jsou tradiční vanilková, čokoládová nebo pistáciová. V posledních letech ale bylo hodně teplo a rostla obliba sorbetů, tedy ovocných zmrzlin,“ dodal majitel.

Uvažuje o tom, že mimo sezonu začne nabízet i palačinky.

Sorbety jsou vyráběny v sezoně, kdy je ovoce čerstvé a řádně vyzrálé. Obsah přirozeného přírodního cukru podstatně ovlivňuje vlastní chuť ovocné zmrzliny. Hotové vyrobené směsi se buď přímo prodávají, nebo jsou zamraženy. Během aktuální sezony se takto zpracuje a prodá i přes tunu ovoce.

Unikátní v nabídce je zmrzlina s alkoholem, kokosová s rumem. „Alkohol snižuje bod tuhnutí, v běžné vitríně by zmrzlina roztávala. V našem výrobníku je ale kontinuálně domražovaná, proto můžeme nabídnout i tuto zajímavou chuťovou kombinaci,“ usmál se Obrdlík.