Jihlavská zoologická zahrada překonala dosavadní rekord v roční návštěvnosti a poprvé ve své historii přesáhla hranici tří set tisíc návštěvníků za rok.

Jde o nejvyšší roční návštěvnost v historii zoo, tedy od roku 1957, kdy v krásném prostředí lesoparku Heulos vznikl tehdejší jihlavský zookoutek.

Pro zahradu je dosažení tak vysokého počtu návštěvníků mimořádnou událostí a jubilejní návštěvníci Eva Coufalová s dcerou Lucinkou a prarodiči z Jablonce nad Nisou obdrželi z rukou ředitelky Zoo Jihlava dárky a zážitkový program u žiraf.

LÁKAJÍ NOVINKY

„Zoo Jihlava je dlouhodobě nejnavštěvovanějším turistickým cílem na Vysočině a překonání návštěvnického rekordu z roku 2014 a následné překonání tří set tisíc návštěvníků již během měsíce září jsem očekávala. Řadu návštěvníků zcela jistě lákají nové expozice v zoo včetně velkého a moderního tropického pavilonu, výběhu vlků i nového občerstvení U vlka," uvedla ředitelka jihlavské zoologické zahrady Eliška Kubíková.

ŽIRAFÍ REALITY SHOW

Velkou atrakcí ale stále zůstávají také žirafy. Letos poprvé totiž po třech letech vyšel do venkovní expozice i nejtmavší a nejvyšší žirafí samec Zuberi. Ten po celé tři roky, tedy od té doby, co do Jihlavy přicestoval z Belgie, do venkovního výběhu nechodil. Bál se. Poprvé vyšel ven letos v létě, ne však dobrovolně. „Po nejrůznějších metodách naše chovatele napadlo, že využijí toho, že se žirafy bojí pojízdného lešení, pomocí kterého umýváme šestimetrová skleněná okna. A tak ho chovatelé 'vytlačili' ven pomocí lešení," popsal mluvčí jihlavské zoo Martin Maláč.

Na druhou stranu je do konce letošního roku ještě poměrně dlouhá doba a zoo by proto ráda návštěvníky pozvala do zahrady i během nadcházejícího podzimu a zimy. „Do konce měsíce září budou ještě probíhat letové ukázky dravců a sov, 1. října bude v zoo probíhat akce na Den zvířat, dále chystáme program na akci věnované vlkům nebo Den sov a dravců a spoustu dalších akcí," pozvala ředitelka.

Návštěvnický rekord z roku 2014, kdy Zoo Jihlava navštívilo 285 558 lidí, byl v letošním roce překonán v prvních zářijových dnech, a ještě před koncem září byl překonán i počet tři sta tisíc návštěvníků. „Měsíce s nejvyšší návštěvností jsou tradičně červenec a srpen. Jihlavskou zoo v letošním roce navštívilo v červenci 74 357 návštěvníků a v srpnu 77 589 lidí, což jsou i nejvyšší měsíční návštěvnosti v dosavadní historii zoo," dodal Martin Maláč.