„S radostí můžeme oznámit nový přírůstek, je jím mládě nyaly nížinné, narozené před týdnem. Má se čile k světu, avšak ještě si na něj počkáte, neboť se nyní více drží u matky," vyjádřil se mluvčí jihlavské zoologické zahrady Martin Maláč.

Nyala nížinná je při nižších teplotách aktivní přes den, horké dny tráví ve stínu stromů odpočinkem a aktivní je převážně až večer. Pokud je vyrušena predátorem, vydá poplašný zvuk. Nyala je společenské zvíře, které žije většinou v menších stádech jednoho pohlaví. Samci nejsou příliš územní a jejich teritoria se často překrývají.