„Konečně se nám podařilo získat prvního jedince tohoto velmi vzácného druhu z řádu krokodýli, se kterým se od začátku výstavby nového pavilonu počítalo,“ vysvětlila ředitelka jihlavské zoo Eliška Kubíková. Ta také dodala, že nyní čeká zoo velký úkol. Snaha samici aligátora úspěšně spárovat s vhodným samcem.

Aligátoři čínští jsou spolu se známějšími, většími aligátory severoamerickými, jedněmi ze dvou druhů aligátorů. V Číně žijí v subtropickém pásmu, takže jsou relativně chladnomilní a ke svému rozmnožování dokonce potřebují zimní odpočinek při deseti stupních Celsia. Živí se bezobratlými živočichy a rybami a drobnými obratlovci.

Libuše Dvořáková získala před časem titul Miss Prima křivky 2017.
Manžel musel jít mé vítězství rozdýchat

Není to jediná novinka, kterou se v posledních měsících může nejnavštěvovanější místo regionu chlubit. V létě přicestovali také psi pralesní, kteří jsou momentálně ve výběhu u australské farmy. „Výhledově sem chceme umístit tasmánské čerty, ale není jednoduché je získat. Proto zatím tento druh, který odpovídá tasmánským čertům, byť z Austrálie nepochází,“ vysvětlila ředitelka jihlavské zoologické zahrady Eliška Kubíková. Jde o dva kluky, sourozence, kteří přicestovali z pražské zoologické zahrady.

Novým členem je také od léta malý hrošík. Jde o jeden a půl roční mládě hrošíka liberijského, což je trpasličí druh hrocha. Do jihlavské zoo cestoval až z dalekého Portugalska a dostal jméno Pedro. V Jihlavě totiž chtějí obnovit chov tohoto druhu, proto si pořídili samečka. Ve svém chovu má zahrada ještě třicetiletou samičkou a její sedmiletou dceru Tofi. Právě s ní by se měl hrošík časem spárovat.