Studenti spolu s učiteli gymnázia připravili pro své spolužáky, rodiče, absolventy i širokou veřejnost bohatý program. Například zasedací místnost se promění v Duhovou kavárnu.

„Návštěvníci se mohou těšit na barevně sladěné stánky se slaným i sladkým jídlem připravovaným studenty i na stánek učitelský,“ poodhalila studentka Barbora Vlková, která se na přípravách podílí. V Duhové kavárně také od tří hodin odpoledne proběhne autorské čtení studenta Tomáše Ryšky.

Ilustrační foto.
Před vězením ujížděla se zdrogovaným řidičem

Program ale začne už o hodinu dříve. Ve dvě hodiny odpoledne totiž začne hrát začínající studentská metalová a raprocková kapela Demons of Desire. Jiný žánr pak nabídne druhé hudební vystoupení. Hudební sdružení Gymnázia Jihlava od tři čtvrtě na tři zahraje v hudebně lidové i populární písně. Nachystaný je také šachový turnaj, lego dílny nebo malování na kameny.

To vše bude ale jen předehra. „Vlastní akademie se koná ve velké tělocvičně gymnázia od šestnácté hodiny. Odehrají se tam nejen taneční, ale i na recitační vystoupení či pěvecká vystoupení v několika jazycích,“ vysvětlila Vlková. V půl šesté večer se pak bude konat aukce výtvarných děl od studentů gymnázia.

Závěr programu obstarají dvě divadelní představení. Nejdříve v sedm hodin večer ve velké tělocvičně divadelní soubor Spoušť odehraje hru Na struně. Na zhruba hodinové vystoupení pak rovnou naváže druhé divadelní uskupení s příběhem Peklo v nebi, které udělá definitivní tečku za letošní akademií.

Podtitul letošní školní akademie je Dialog a vstupné je dobrovolné. Všechny příspěvky budou odeslány na konto nadace Dobrý anděl, loni se vybralo čtyřicet tisíc korun.

Ilustrační foto.
O Velikonocích bylo nejméně nehod