Ti nejlepší v součtu všech disciplín brali velký putovní pohár za celkové vítězství. I když si v jízdě na polygonu za velice proměnlivého počasí nejlépe vedli studenti z Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy ve Žďáru nad Sázavou, v celkovém součtu jim to na putovní pohár Grand Prix Kaipan 2017 nestačilo.

Rabínský dům (pohled zezadu) čekal na opravu léta. Omlácené zdi a zanedbaný vzhled ještě více vyniknou vedle nově opravené synagogy.
Židovský festival Polin chce napodobit třebíčský Šamajim

Ten obhájili po loňském triumfu studenti Střední školy průmyslové, technické a automobilní v Jihlavě. Ti byli v jízdě na polygonu druzí, ale brali celkové vítězství v ostatních třech kategoriích.

Už po jízdách řidič jihlavské školy Tomáš Vichr z Horní Cerekve prorokoval, že by v jízdě zručnosti mohli být vysoko, do druhého místa. „Žádný trénink jsem neabsolvoval. Ale čekal jsem to horší, dalo se to zvládnout celkem bez problémů. Nejvíce mě bavil smyk na začátku, i když počasí, když pršelo, bylo hodně nepříjemné. Byl jsem po první jízdě celý promočený,“ popsal Tomáš Vichr z Horní Cerekve.

Akci uspořádala jihlavská firma Bosch Diesel ve spolupráci s Krajem Vysočina. Oba subjekty společně s dalšími firmami totiž projekt studentů středních škol s názvem Postav si své auto financovaly.