Těsně před začátkem kabelkového veletrhu mají organizátoři z Nadačního fondu Šťastná hvězda napilno. A očekávají, že i když už se kabelky přestaly vybírat, ještě se někdo objeví.

„Jsme na to připraveni. Sběr kabelek do veletrhu sice skončil 13. května, ale i po tomto termínu nám lidé do rádia ještě kabelky nosili," poznamenala Anna Petřivá z Rádia Jihlava, které veletrh spoluorganizuje. Připravená je i na případ, že někdo přijde s kabelkami ještě přímo v den konání veletrhu.
„Bude to sice hektické, ale i na to jsme připravené a kabelky odmítat nebudeme," dodala Petřivá.

Veletrh kabelek se otevře už ve středu 20. května v 10 hodin. Zájemci si budou moci zakoupit nejrůznější kousky za přijatelné ceny. Ty se pohybují od padesáti do pěti set korun. Ty nejdražší budou od celebrit, které kabelky věnovaly.
A proč se vůbec kabelkový veletrh koná? Cílem je pomoci lidem, kteří to potřebují. Výtěžek z jihlavského veletrhu poputuje k paní Mileně z Jihlavy, která trpí nevyléčitelnou nemocí ALS. Je to ta samá nemoc, na kterou před několika týdny zemřel bývalý premiér Stanislav Gross. „Paní už podstoupila experimentální léčbu, kterou pojišťovna nehradí. Je velice nákladná. Ale z výtěžku paní Mileně zaplatíme počítač, který bude moci ovládat očima a lehký dýchací přístroj," uvedla Alena Skovajsová, ředitelka Nadačního fondu Šťastná hvězda.

Další část výtěžku dostane pětiletá Sandra z Věstínku na Žďársku. Dívenka se v současné době zotavuje po transplantaci jater, kterou podstoupila kvůli nádoru. „Sandra dostane ozdravný pobyt, který zaplatíme z části výtěžku," poznamenala Skovajsová.

Ten, kdo na veletrh do DIODu přijde, bude moci mezi desátou dopoledne a šestou hodinou večer, zažije i spoustu zábavy. Pro děti je připravený maskot s balónky nebo zpěváci ze soutěže SuperStar Vojtěch Šenkýř a Kristýna Šebíková. „Dále nás přijede podpořit Petr Menšík (syn Vladimíra Menšíka). Takže nebude chybět ani kulturní program," poznamenala organizátorka.

Regionální Deník se do akce také zapojil. Jeho čtenáři přispěli 328 kabelkami z celkového počtu více než tisíce kabelek, které se sešly. Všem čtenářům za tuto podporu děkujeme