Letečtí fotografové chtějí svými snímky čtenáře vtáhnout do regionu, který je středobodem mezi Čechy a Moravou. „Jedná se o nádhernou oblast, která je uprostřed naší republiky. Dominantou, kromě úchvatné přírody, je kouzelné podzemí Jihlavy. Děti i dospělí zase hojně navštěvují jihlavskou zoo. Milovníkům turistiky zpříjemní toulky krajinou například zřícenina hradu Rokštejn, zámek Brtnice nebo cyklostezka kolem řeky Jihlavy anebo vrch Čeřínek,“ vyjmenoval Petr Hájek z CBS Nakladatelství, který sbírá informace a podklady pro přípravu této knihy.

Zdroj: Youtube

Zmínil zároveň i obce jako třeba Bítovčice, Čížov nebo Dlouhá Brtnice. „Je to region lehce dostupný z kterékoliv části České republiky. Tak neváhejte a přijďte se podívat a aktivně si odpočinout,“ dodal Hájek a vyzval veřejnost, aby nabídla tipy na méně známé oblasti regionu, které budou z leteckého pohledu zajímavé.

Fotografie havarovaného vozu, ve kterém jela Soňa Kuchyňová. Foto: poskytla Soňa Kuchyňová
Byl to zázrak. Soňa Kuchyňová v těhotenství přežila vážnou autonehodu

Pilot, fotograf a nakladatel Milan Paprčka pak upřesnil, že edice Česko z nebe se nejdříve zaměřila na velké regiony jako je Brněnsko či Zlínsko. Nyní se zaměřuje na obce s rozšířenou působností. „V těchto nových knihách si tak každý obyvatel regionu najde i tu svoji vesničku,“ uzavřel Paprčka.