Na Jihlavsku nově přibylo 23 nádob, nejvíce jich přibylo na Pelhřimovsku. Tam jich mezi obce rozdělili rovnou 65.

„Nejvíce se letos v Kraji Vysočina rozšířily žluté kontejnery na plasty. Těch přibylo celkem 57. K třídění papírů poslouží lidem nových 56 modrých kontejnerů. Na sklo obyvatelé Vysočiny nově najdou 49 nádob," uvedl Milan Anděl z agentury, která zastupuje obalovou společnost.

Na Jihlavsku přibylo 11 kontejnerů na plast, osm kontejnerů na papír a čtyři kontejnery na sklo. Největší počet z nich putoval do Vysokých Studnic, v obci jsou nově dva kontejnery na plast a dva na papír. Vysoké Studnice se před časem přidaly také k aktivnímu třídění odpadů už v domácnostech. Lidem rozdali barevné tašky, do nichž třídí tyto tři komodity už doma. Potom je pouze vynesou do příslušné nádoby.

Podle průzkumů motivuje lidi při třídění odpadů blízká vzdálenost ke kontejnerům. Podle aktuálních dat vhodil každý Čech do těchto nádob 40 kilogramů plastů, papíru, skla a nápojových kartonů. Na Vysočině si lidé vedli dokonce ještě o dva kilogramy lépe.

Na Jihlavsku se nové kontejnery dostaly ještě do následujících obcí: Arnolec, Cerekvička-Rosice, Jamné, Plandry, Rantířov, Větrný Jeníkov, Vyskytná nad Jihlavou a Vysoké Studnice.

Do žlutých kontejnerů patří PET lahve a plastové nádoby, sáčky, tašky, fólie, plastové kelímky, krabičky od potravin, výrobky z plastů. Do modrých zase papírové obaly a krabice, kancelářský papír, sešity, noviny, časopisy a letáky. Do zelených a bílých sklenice, skleněné lahve od nápojů a tabulové sklo. Do nápojových kontejnerů krabice od džusů, mléčných výrobků, vín a podobně.