„Po nejvyšším krajském vyznamenání, které obdržela z rukou hejtmana 7. listopadu 2019, a dvou ocenění z rukou ředitele Nemocnice Jihlava za publikační činnost, to tak bylo již čtvrté významné ocenění v jediném měsíci," uvedla mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

Kongresu v Žilině se každoročně účastní stovky lékařů z celého světa. Je zaměřen především na problematiku chorob obličeje a korektivní dermatologii. Přednášejícími jsou odborníci z celé Evropy. Tentokrát tam přednášeli kromě českých a slovenských lékařů také odborníci z Německa, Chorvatska, Turecka, Francie, Ruska, Běloruska a Švýcarska. Program je sestaven z odborných přednášek a praktických workshopů.

ZOO Jihlava, ilustrační foto
Lidé mají jihlavskou zoo rádi. Je jejich nejoblíbenějším výletním cílem

Při příležitost 20. ročníku konference byli oceněni lékaři, kteří na Dermaparty pravidelně přednášejí a přispívají tak k rozšíření vědomostí všech zúčastněných lékařů. Kožní lékařka jihlavské nemocnice Zuzana Nevoralová se na kongresu za příspěvek na poli vzdělávání dostala mezi pětici oceněných z České a Slovenské republiky.

„Byla to pro mě velká čest být jmenována mezi oceněnými při příležitosti 20. výroční kongresu,“ říká Zuzana Nevoralová. Ta je zároveň vedoucí lékařkou Akné poradny Nemocnice v Jihlavě a také místopředsedkyní Pracovní skupiny pro akné České republiky a reprezentantkou České republiky pro akné v Evropě.