Rada kraje na úterním zasedání rozhodla, že se bude rekonstruovat stravovací provoz Nemocnice Jihlava. Byl vypsán stavební záměr, následující projekční a logistické přípravy zaberou téměř rok. „Jsme nuceni rekonstrukci provádět za provozu,“ uvedl hejtman kraje Jiří Běhounek. V Jihlavě totiž není nikdo, kdo by dokázal připravit devět set jídel denně.

Horácký zimní stadion v Jihlavě.
Radnice chce zjistit, co ještě vydrží střecha stadionu

Celá akce si vyžádá zhruba sto pětadvacet milionů korun z krajského rozpočtu a bude rozdělena do osmi etap. „Dojde k výměně oken, zateplení, výměně střešní krytiny a výtahů. Zásadní je však kompletní výměna technologie gastro provozu tak, aby kapacita jídelny vystačila jak pro pokrytí potřeb krajské Nemocnice Jihlava, tak i připravovaného domova seniorů v areálu nemocnice,“ uvedla krajská tisková mluvčí Jitka Svatošová. Rekonstrukce by měla začít na jaře příštího roku a skončit v jeho závěru. Pokud tedy nenastanou nečekané komplikace.

Zásadní rekonstrukce čeká také na jídelnu třebíčské střední stavební školy. Kraj Vysočina v úterý vybral dodavatele, který vybuduje moderní jídelnu s kapacitou pět set padesát připravených jídel. Oprava si vyžádá třináct a půl milionu z rozpočtu kraje a potrvá od letošního února do konce letních prázdnin.

V Třebíči se bude rekonstruovat také část školy. Co se týká stravovny, v projektu je stavební zásah do varny, výdeje stravy, jídelny, sociálních zařízení, přístupového schodiště a strojoven. „Dispozice stravovny bude zachována, jednat se bude pouze o vnitřní úpravy, montáž moderní zdravotechniky a napojení plynových spotřebičů. Vzhledu budovy se rekonstrukce nedotkne,“ upřesnila Svatošová.

Kostel sv. Jakuba.
Vysokoškoláci budou provádět Jihlavou