Do sídla Kraje Vysočina by kromě hejtmana Jiřího Běhounka (ČSSD) měli přijet mimo jiné také náměstkyně ministryně práce a sociální věcí Jana Hanzlíková (ANO), náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula nebo ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Zdeněk Kabátek. „Už se na to nemůžeme dívat. Chceme vyvolat diskuzi a případně realizovat pilotní projekt,“ řekl hejtman.

Kraj Vysočina je totiž podle mluvčí Jitky Svatošové „hlavní aktér řešení konkrétních otázek zdravotně sociálního pomezí, reformy duševního zdraví a paliativní péče“. Nyní prý nastal čas pro realizaci dalších kroků k užšímu propojení zdravotní a sociální oblasti. „Tato fáze už předpokládá velice úzkou spolupráci s ministerstvy a zdravotní pojišťovnou,“ dodala Svatošová.

Jaroslav Hájek má nespočet ocenění a uznání, která dostal za texty pro dechovku.
Jaroslav Hájek pokřtí své dvanácté CD

Pilotní projekt by měl být přelomovým řešením, odstraní totiž jednotlivé bariéry mezi čerpáním služeb a umožní jejich kombinaci. „Výsledkem jednání má být přehled, co by se dalo pro tuto oblast udělat. Měly by se zapojit všechny instituce,“ předeslal Běhounek.