Do prvního ročníku národního kola se přihlásilo deset týmů, odborná porota následně vybrala osm finalistů. Šest z nich je z Vysočiny. „Finálová osmička bude vařit na kuchyňských ostrůvcích přímo v jihlavském City park, pořadí vylosoval v pondělí 21. října hejtman Jiří Běhounek,“ dodala krajská mluvčí Eva Neuwirthová.

Kapela Čardáš Klaunů.
Chtěl jsem se schovat za nějakou masku, říká frontman Čardáše Klaunů

Výhradně dvoučlenné týmy pak budou vařit od deseti hodin dopoledne do šesti večer. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne mezi sedmou a osmou večerní. Vítěz se může mimo jiné těšit na postup do mezinárodního kola soutěže v příštím roce.

Soutěži pro studenty středních škol dal jméno šéfkuchař a držitel dvou michelinských hvězd Philippe Mille. Do Jihlavy přijede osobně, bude mít roli pozorovatele a rádce. Přípravu jídel, týmovou spolupráci a výsledný pokrm bude hodnotit odborná porota. Sledovat se přitom bude chuť i prezentace jídla.