Mnohým cestujícím se tedy může stát, že si budou muset na zastávce na svůj trolejbus počkat.
Upozorňuje je na to oznámení na zastávkách měst-ské hromadné dopravy, kterými linka C projíždí. Nikam jinam dopravní podnik tuto informaci neumístil. „Bude 
se frézovat silnice na Jiráskově ulici. Trolejbus třeba bude muset v době provádění prací chvilku stát nebo místo trochu objet, zpoždění by ale nemělo být nijak veliké," popsal ředitel jihlavského dopravního podniku Josef Vilím.

Některé cestující sdělení 
o nedodržování jízdního řádu udivilo. A zpráva o zpoždění pro ně nebyla příjemným překvapením. „Vůbec jsem o tom nevěděl. Naštěstí mám v pondělí ranní směnu, takže se tomu úplně vyhnu," řekl Petr Šerý z Jihlavy, který trolejbusem linky C dojíždí pravidelně do práce. „Kdybych měl ale odpolední, tak by mě to zasáhlo," vysvětlil muž.

O tom, že se trolejbusy na lince C mohou zpožďovat, nic netušila ani Lenka Mašková. „Ocenila bych, kdyby s námi dopravní podnik víc komunikoval. Někdy se stane, že chce člověk někam jet, a trolejbus nebo autobus přijede v úplně jiný čas, než má. Vy si pak ani nemůžete zjistit příčinu, a na zastávce jste přitom čekali úplně zbytečně," postěžovala si Mašková. I když v pondělí mezi devátou ranní a třetí odpolední cestu trolejbusem naplánovanou nemá, linku C jinak velmi často využívá.

Podle ředitele dopravního podniku Vilíma však na lince C nedojde k žádným zásadním změnám, a tak prý zatím považoval zveřejňování této informace na webu dopravního podniku za zbytečné.
„Cestující, kteří Jiráskovou ulicí v inkriminovanou dobu pojedou, příčinu problému uvidí, tak snad ani nebudou moc nadávat," doplnil Vilím.

Navíc očekává, že doba, kdy trolejbusy nepojedou podle jízdního řádu, bude mnohem kratší, než dopravní podnik avizoval na zastávkách. „Zřejmě budou pracovníci s frézováním hotovi o něco dřív, ale raději jsme ponechali časovou rezervu," řekl Vilím.
Žádná nová omezení týkající trolejbusů a autobusů dopravní podnik na nejbližší dobu neplánuje. „V pátek začal autobus číslo pět znovu zajíždět do Smrčné, stále se však opravuje ulice Romana Havelky," sdělil Josef Vilím 
s tím, že jsou všechny výluky popsány na webu dopravního podniku.

Helena Fišarová