Rezervace míst na festivalovou degustaci v den svatého Valentýna je možná od úterý na webových stránkách www.grandrestaurantfestival.cz. Speciální večeři si můžete objednat na osmnáctou nebo dvacátou hodinu, počet míst je omezený.

Šéfkuchař Pavel Mareš si pro festivalové hosty připravil tyto dobroty: pečeného lososa s čekankovým rizotem, prsíčko z perličky s domácími houbovými špeclemi a vepřový krk s rozmarýnovými bramborami.

V nabídce jsou tři druhy ochutnávek: základní, dvouchodová a tříchodová. Ceny se pohybují od 200 korun do 600 korun. Festival dobrého jídla se v jihlavské restauraci těší velké oblibě. Neváhají tam přijet lidé nejen z celé Vysočiny, ale i z mnohem vzdálenějších míst, například z Brna.

Zkušený šéfkuchař Pavel Mareš má za sebou celou řadu úspěchů, byl členem i české kuchařské reprezentace a učil se mimo jiné od známého televizního „Šéfa" Zdeňka Pohlreicha.

Valentýnský den s prestižním Grand Restaurant Festivalem si můžete užít také v Hotelu Farma nedaleko Pelhřimova. Tam v rámci festivalového menu nabízí například hovězí kližku z mladého vysočinského býka s tradičním šouletem.

Grand Restaurant Festival s mottem Nejezte blbě se letos koná ve 35 městech a 101 podnicích. Nejlepší restaurace z celostátní ankety Maurerův výběr Grand Restaurant 2013 vaří do 28. února za snížené festivalové ceny. Festival je letos zaměřen na propagaci lokálních surovin, biopotravin a ekologických farem, které spolupracují s festivalovými restauracemi.

ZUZANA MUSILOVÁ