Jihlavané si mohou vybrat mezi promítáním v obchodním areálu na Březinkách a sledováním snímku přímo z Masarykova náměstí. Na tuto středu 23. srpna organizátoři z obchodního areálu na Březinkách vybrali českou pohádku Anděl Páně 2. Kino se uskuteční i za špatného počasí, kdy se přemístí pod střechu. Pohádka začíná o půl deváté večer. „Nechali jsme si změřit decibely, aby zvuk kolem areálu nepřekročil normu,“ informoval Jan Holba z obchodního areálu na Březinkách. 

Takto vypadala dopravní nehoda traktoru u Jersína.
Nevěnoval se řízení a s pluhem zavadil o strom

V ten samý den na jihlavském Masarykově náměstí bude prostor na plátně vyhrazen krátkometrážním filmům od českých tvůrců s názvem Kraťasy z Diodu. Projekce začne přibližně v devět hodin. „Letní kino na náměstí už je tradicí. Snažíme se vybírat americkou, českou i evropskou tvorbu a různé druhy žánrů,“ vyzdvihl Nicolas Kourek z Radniční restaurace a pivovaru v Jihlavě, který akci zaštiťuje.

Do konce prázdnin lze na Březinkách zhlédnout ještě dobrodružný film Fantastická zvířata a kde je najít. Masarykovo náměstí na konci srpna rozezvučí americká komedie Tohle je náš svět. 

Nedaleko Jihlavy, na zřícenině hradu Rokštejn, mohou filmoví nadšenci absolvovat víkendový maraton. Od pátku 25. do soboty 26. srpna je na programu pohádka Sedmero krkavců a o den později česká komedie Bezva ženská na krku. V případě nepříznivého počasí se akce přesune do Hoffmanovy stodoly v Brtnici.