„Marek a Klára Hekrlovi v únoru odjíždějí do Afriky na tři měsíce. Jejich misi a svoji aktivitu Nebuďte lhostejní jsem neváhala propojit ani chvíli,“ řekla organizátorka Miroslava Zápotočná.

Při výběru projektu, kterému Klára a Marek pomohou, vsadili na kontakt se zakladatelem. „Většina projektů nabízených na webové platformě www.workaway.info měla již za sebou poměrně rozsáhlou historii dobrovolnických spoluprací. Ne však v případě fotbalového klubi ve vesnici Ngeri, což nás zpočátku znervózňovalo. Nakonec jsme se rozhodli tuto výzvu přijmout, jelikož všechny začátky jsou těžké, a nikomu by neměla být odepřena šance zrealizovat vlastní nápady. Rozhodování velice usnadnil sám keňský zakladatel Jacob, se kterým jsme pravidelně v kontaktu,“ vysvětluje Klára.

BC Vysočina. Ilustrační foto.
Při střelbě to drhlo a Vysočina na palubovce v Ostravě padla

Fotbalistům z mládežnického klubu sídlícího na břehu Viktoriina jezera se budou hodit dresy, kopačky, míče, chrániče, poháry, medaile, rozlišovací dresy či jiné tréninkové vybavení. Termíny, kdy mohou lidé vybavení do Projektu nosit, najdete na Facebooku u události Nebuďte lhostejní vol. 3.

„Oslovili jsme i FC Vysočina Jihlava a Spartu Praha a věříme, že nás podpoří,“ dodává k jejich snaze Klára Hekrlová.

Aktivitu Nebuďte lhostejní Miroslava Zápotočná vymyslela loni na podzim. Pořádá akce, které vždy pomohou nějaké konkrétní věci.