Třešť zase láká na to, že do svatomartinského průvodu se může připojit úplně každý. Svatý Martin zavítá také do Vysokých Studnic.

Svatomartinský průvod bude v Jihlavě již tradičně přímo na Martina, tedy 
v pátek 11. listopadu. Slavnost začne už v osm hodin ráno, kdy bude na náměstí jarmark spojený s vepřovými hody a dalšími dobrotami. Svatý Martin se na bílém koni vydá městem již tradiční cestou. Vyjede tedy od brány Matky Boží, proplete se uličkami v centru 
a skončí přímo na jihlavském Masarykově náměstí. „Svátek svatého Martina je velkým posilujícím momentem podzimu. Chladná podzimní doba nutí lidi, aby si hledali k sobě cestu," vyjádřil se organizátor svatomartinského průvodu v Jihlavě Milan Kolář.

Po příchodu Martina na náměstí, tedy přibližně 
v 17.45, vypukne v Jihlavě svatomartinský ohňostroj. Ten bude odpalovat profesionál Jiří Linha. V 18 hodin vystoupí kapela Žalman.
To v Třešti svatý Martin nevyrazí do ulic na svůj svátek, ale o dva dny později, tedy v neděli 13. listopadu. Průvod v čele se sv. Martinem bude vycházet krátce po půl páté odpoledne od kostela svatého Martina. Trasa vede stejně jako v předchozích letech ulicemi Na Hrázi, Rooseweltova, nám. Svobody, K. H. Máchy, Barvířská, Nerudova a Jungmannova a končit bude na bývalém zimním stadionu.

„Po stopách svatého Martina se může vydat každý, vybaven třeba i lampionem. Celé procesí povedou bubeníci, žongléři s prapory, pejskaři z Klubu agility Třešť, nebo třeba členové DS Karla Čapka v dobových kostýmech. Následovat je bude sv. Martin se svou družinou," informovala tisková mluvčí Třeště Michaela Marešová.

Na zimním stadionu bude možné zhlédnout taneček psů a jejich páníčků, dále show praporečníků, hraný příběh o tom, jak se sv. Martin rozdělil se žebrákem o plášť, a na závěr nebude chybět tradiční ohňová show skupiny Hebrix 
z Třeště. Občerstvení na zimním stadionu je zajištěno.