Pavla Nosková z Telče přišla o syna Davida. Zemřel na leukémii. Rok s ním strávila na dětské onkologii ve Fakultní nemocnici v Brně. Jak sama vypráví, paradoxně se v životě s takovým množstvím lásky a obětavosti jako je na brněnské onkologii nesetkala.

I proto se ona sama rozhodla pomáhat a uspořádat benefiční koncert pro nadační fond Krtek a pomoci dětem bojujícím s rakovinou. „Můj syn onemocněl rakovinou, tím pádem jsem se ocitla v nemocnici a vše prožívala s ním. Najednou si uvědomíte, že je to velký problém a že takto nemocných dětí je opravdu hodně. V životě bych nevěřila, že nás to může potkat," vyjádřila se Nosková.

Když její syn David onemocněl, lékařka mylně diagnostikovala příušnice. „Pak už jsme bojovali více v nemocnici než doma. Syn podstoupil jednu z nejhorších chemoterapií. Koncem roku 2011 jsme léčbu ukončili s tím, že bychom měli být zdraví. Každý týden jsme dojížděli do nemocnice, nemoc se však bohužel v únoru vrátila takovou silou, že už Davídkovi nebylo pomoci, ani přes obětavost a pochopení personálu nemocnice," popsala. „Proto ten koncert pořádám, nemohla jsem pomoci synovi, a tak chci pomoci dalším dětem," vysvětlila Nosková.

Charitativní koncert pro Krtka se uskuteční v sobotu od devatenácti hodin v kulturním středisku v Dačicích. Organizátorka Nosková, které pomáhají přátelé, postupně oslovovala české umělce. Telefonicky se jí dokonce ozval i Karel Gott. „To bylo něco úžasného. I když se omluvil, alespoň jsme mu stáli za to, aby se ozval," řekla Nosková. V Dačicích v sobotu vystoupí například Zdeněk Podhůrský, Heidi Janků nebo třeba folklorní soubor Kvítek Telč.

Nadační fond dětské onkologie Krtek podporuje od roku 1999 práci lékařů a zdravotníků Kliniky dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno a je její neoddělitelnou součástí. Hlavní prioritou je zkvalitnění a zpříjemnění pobytu dětí v nemocnici. Další z benefičních koncertů se uskuteční za týden v Brtnici.