„Miminka díky nim dokážeme bezvadně napolohovat a zklidnit,“ pochválil si pomůcku primář dětského oddělení Martin Zimen.

Každé miminko objímají tři ruce z jemné hřejivé látky a tvoří tak spolu s dalšími doplňky jakýsi příjemný pelíšek. „Ten má tři hřejivé ruce, podložení pod hlavu, dvě kostičky a jedno srdíčko, které pomáhají napolohovat celé tělo, hlavičku, podložit končetiny, a tak slouží také jako prevence otlaků. Především mají také tlumící, uvolňující účinek, takže se miminko zklidní, pokud má například bolesti bříška,“ popsal primář.

V každém voze jihlavské MHD si mohou cestující koupit lístek, aniž by měli po kapsách drobné. Bezhotovostním platbám přichází na chuť stále více  cestujících.
Bezhotovostní platby v jihlavské MHD: obliba roste, už přes sto jízdenek denně

Na novorozenecké jednotce intenzivní péče jihlavské nemocnice mají se zmíněnými pelíšky již několikaletou zkušenost. Nově přibyly v Jihlavě tři takové pelíšky, a to díky výtěžku charitativního běhu ve Velkém Beranově. „Poděkování patří místní mateřské a základní škole a také dobrovolným hasičům,“ vyjmenovala vrchní sestra dětského oddělení Jana Zejdová.

V loňském roce se v jihlavské nemocnici narodilo 1410 novorozenců.