Ten se zavřel v půlce června kvůli kompletní rekonstrukci. Zprovoznění mostu bylo původně v plánu v polovině září, kompletně hotovo bude až koncem října.

„V rámci rekonstrukce byl most zdemolován a vystavěn nový železobetonový most. Rekonstrukce mostu vyšla na 6,5 milionu korun. Stavba je financována z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury," uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast dopravy a majetku Libor Joukl.

Od dnešního dne bude průjezd v Rantířově směrem na Jihlavu bez jakéhokoli omezení, informoval občany Vyskytné nad Jihlavou a okolních obcí starosta Vyskytné Petr Böhm.

Zcela zavřeno

Na jedno omezení se ovšem lidé v Jihlavě musí v tomto týdnu připravit. Ve čtvrtek 1. října bude od 10 hodin na 24 hodin zcela uzavřena silnice druhé třídy s označením 523 v Jihlavě u Motorpalu. „Důvodem je pokládka asfaltového povrchu. Objízdná trasa bude vedena přes Hybrálec, případně bude možné použít silnici třetí třídy přes Rantířov a nově otevřený most," uvedl starosta Böhm.

Pokládka asfaltu je součástí projektu, ve kterém se už od jara opravuje silnice Jiráskova, Na Dolech a Humpolecká. Zprůjezdněná bude už začátkem října, kompletně hotovo bude v listopadu.