Cíl tradičního výstupu se tentokrát nacházel o něco níže pod vrcholem s vysílačem, účastníci se během dopoledne a odpoledne scházeli na louce u osady Světlá. Pořadatelé akce museli zvolit tuto variantu kvůli tomu, že ji na svých pozemcích na vrcholu kopce nepovolil majitel, jímž jsou Lesy ČR. Důvodem je likvidace kůrovcové kalamity, masivní těžba dřeva a nebezpečí s tím spojené. Oficiální trasy vedly z Horního Bolíkova a ze Studené.

Velký počet účastníků měl sedmý ročník silvestrovského výšlapu na zámeček Aleje poblíž Stonařova, kde se sbíhá několik cest. Dle sčítacích archů dorazilo na Aleje 2 726 lidí. Nejvíce jich přišlo Stonařovskou alejí – 704. Kněžickou šlo 621, Brtnickou 426, Opatovskou 371, Tabulní 371, Brtničskou 186 a Zelenou 70 účastníků.

Novoroční ohňostroj v režii městyse byl vydařený.
OBRAZEM: Ohňostroje oslavily příchod Nového roku

„Škoda jen, že slunečné počasí nevydrželo déle, na cestě zpět už pěkně foukalo. Výtka patří neukázněným motoristům, kteří i přes zákaz vjezdu přijeli po Tabulní aleji až k zámečku a znepříjemňovali tak cestu chodcům. To snad měli raději zůstat doma,“ řekl k tomu místostarosta Stonařova Ivan Šulc.

Kolem 650 lidí zamířilo na Jelení horu u Hodic. Ti, co nechtěli sedět v poslední den roku doma, si udělali vycházku na další místa na Jihlavsku, například i na hrad Roštejn, do Ořechova nebo na kopec Homolka u Sedlejova nebo k rybníku Důchoďák u Pavlova.

Ilustrační foto
Na první miminko roku se čekalo déle než půl hodiny