Ve čtvrtek budou pracovníci Charity, dobrovolníci i veřejnost na jihlavském Masarykově náměstí stavět duhu dobrých skutků z plastových víček.

„Tradiční Den Charity letos opět bude ve znamení zapojení veřejnosti do pomoci druhým, která je naším posláním," řekl Michal Novotný, ředitel Oblastní charity Jihlava. „Den zahájíme bohoslužbou v kostele svatého Jakuba. Poté budou na Masarykově náměstí postaveny dva stánky v červenobílém stanu se kolemjdoucí budou moci informovat o tom, jaké služby jihlavská Charita poskytuje, a také si zde budou moci zakoupit výrobek našich klientů," pokračoval Novotný.

Červenobílý stánek s logy Oblastní charity Jihlava bude stát v horní části Masarykova náměstí u mariánského sloupu. „Hlavním hřebem Dne Charity bude stavba mozaiky duhy z plastových víček, která sbírá na pomoc svým uživatelům jedna z našich služeb Adapta Jihlava, jež poskytuje služby lidem s postižením" informoval ředitel. „Vybrali jsme symbol duhy pro její pestrost je také i znamením toho, že naše organizace poskytuje pestré služby různým cílovým skupinám," dodal. Na jaře tohoto roku totiž zahájili pracovníci charitní služby Adapta sbírku víček pro své klienty. Rádi by za nasbíraná víčka dopřáli svým klientům rehabilitační pobyt.

Kolemjdoucí se budou moci na Masarykově náměstí zastavit i ve druhém větším stánku, v němž se setkají přímo s uživateli a pracovníky Adapty Jihlava. „Lidé si zde budou moci zakoupit jejich výrobky, nebo se i přímo do jejich kreativní tvorby zapojit," uzavřel Novotný.