Vyplývá to z vyhodnocení Hokejového klubu Dukla Jihlava, která se na rozdíl od většiny společností netypicky uzavírá na konci dubna.

V hodnocení je i využití ledových ploch jak na Horáckém zimním stadionu (hala I.), tak na „zimáčku", tedy v nově otevřeném Veřejném sportovišti pro lední sporty (hala II.).

„Otevřením nové plochy se zásadním způsobem navýšily možnosti především pro veřejnost, školy a školky. Nárůst využití těmito skupinami je více než šest set procent. Amatéři využili led o tři sta procent a mládež o sto padesát procent více než v předchozí sezoně," bilancuje jednatel hokejového klubu Dukla Jihlava Bedřich Ščerban.

Celkem se na obou ledových plochách bruslilo 6 106 hodin (hala I. 2 385 hodin, hala II. 3 721 hodin). Takřka polovinu času (47 procent) led užívaly mládežnické hokejové týmy, z 23 procent led využili amatérští hokejisté, děti ze škol a školek strávily na ledě necelých 13 procent rezervovaného času, veřejnost 8,7 procenta.

Profesionální tým Dukly využívá pouze led v hale I., časově jej obsadí z necelé jedné pětiny, v celkovém vyhodnocení pak A tým Dukly Jihlava zabere 7,4 procenta provozu na ledových plochách. „Výhodou je, že profesionálové jsou na ledě především v dopoledních hodinách, kdy by byl led hlavní haly nevyužitý," doplnil jednatel Bedřich Ščerban.

Za uplynulou sezonu asi na padesát hodin zabraly led hlavní haly kulturní akce.