„Ve stánku u jeřábů mandžuských budou probíhat od deset do patnácti hodin velemyší hrátky na podporu ohrožených velemyší dinagatských, na jejichž ochraně se Zoo Jihlava podílí,“ sdělil mluvčí zoo Martin Maláč.

Na hlavním parkovišti před zoo bude mít stánek společnost Electrowin. Prvních sto návštěvníků, kteří na něm odevzdají vysloužilý elektrospotřebič, dostane dětskou vstupenku do zoo zdarma. V tento den bude zahájena i pravidelná sezona letových ukázek sov a dravců, které budou probíhat každý den mimo pondělky vždy v jedenáct a patnáct hodin do konce září. „Nakonec mohou lidé navštívit vernisáž výstavy Klubu kreslířů a humoristů nazvanou Zoo na vlně humoru. Ta bude k dispozici ve výstavní místnosti za hlavní pokladnou,“ doplnil další informace Maláč.

Ilustrační snímek.
Důchody na Vysočině jsou třetí nejnižší

Zoo aktuálně také hledá skupiny lidí soutěživého ducha a jakéhokoliv věku nad 16 let na zcela novou komorní večerní akci ZOOlogické KvíZOOvání. Soutěž je pro skupiny tří až šesti kamarádů, kteří se zajímají o zvířata a chtějí strávit příjemný večer v zoo. Tři základní kola budou probíhat vždy od 18 hodin, a to ve čtvrtek 2. května 2019, v úterý 7. května 2019 a v pátek 17. května 2019. Na pokladnách zoo zaplatí soutěžící pouze startovní poplatek 30 korun na osobu a soutěž pak bude probíhat v hospůdce U vlka v areálu Zoo Jihlava. Každý soutěžící navíc obdrží drobný dárek.

Finále bude v pátek 24. května 2019 ve stejný čas na stejném místě. Hlavní výhra bude speciální večerní prohlídka zoo s průvodcem pro vítězný tým (po ukončení finálového kola).

Přihlášky a bližší informace poskytne Radka Vaňková, na e-mailu vankova@zoojihlava.cz a telefonu 567 573 774.