Podle něho bude strana připravena na volby předčasné, i když nevylučuje ani variantu, že ke zvolení nových poslanců v řádném termínu v květnu příštího roku. „V tuto chvíli už pracujeme na přípravě kandidátky v jednotlivých krajích a na přípravě volební kampaně," potvrdil Paroubek. Na Vysočinu přijel pomoci získat vhodné typy lidí, kteří by do voleb za NS-LEV 21 šli.

Stranická základna na Vysočině patří k nejmenším v zemi. V současnosti má na čtyři desítky členů a základní organizace pouze v Jihlavě a v Třebíči.

V odhadu volebního výsledku v příštích volbách je optimistou, odhaduje partajní volební zisk mezi osmi a dvanácti procenty. Naopak na rychlé rozpuštění sněmovny a na volby na přelomu léta a podzimu příliš nevěří. „Jsem realista, a jestliže má pravicová koalice 103 nebo 104 hlasů, tak to na rozpuštění sněmovny podle představ opozice zatím nevypadá. Kdyby ovšem volby byly dřív, budeme na ně připraveni," prohlásil.

Vládu, kterou začíná sestavovat Jiří Rusnok, ale nepodpoří. „Takovéto bonapartistické kroky směřující k režimu osobní moci nehodláme podporovat. Nejčistším řešením by byly předčasné volby," řekl někdejší český premiér v Jihlavě.