Na průjezd komunikací začalo prodávat i povolenky. Starosta Jaroslav Pech ale neměl na osazení značky oprávnění. Nepožádal jihlavský magistrát a dopravní inspektorát o povolení.

To udělal až včera, když ho na to upozornila policie. „Žádost z Rančířova ke mně dorazila, budu se jí zabývat v těchto dnech. Stanovisko bude pro obec pravděpodobně kladné,“ vyjádřil se dopravní inženýr z Dopravního inspektorátu Jiří Kučera. Vyjádření od něj obdrží dopravní odbor jihlavského magistrátu, který potom rozhodne o udělení povolení pro zákazovou značku.

„Vím o tom, ale čekám na dopravní inspektorát,“ potvrdil Hynek Schimmer z dopravního odboru jihlavského magistrátu.

Prozatím tak jsou zákazové značky na průjezd obcí umístěny v rozporu se zákonem. Starosta Jaroslav Pech ale neplánuje, že by je do doby, než mu to povolí, sundával. „Vždy jsme tam zákazovou značku měli, pro nákladní vozidla. Nyní to tedy rozšiřujeme o další motorová vozidla,“ dodal Pech.

Ilustrační foto
Chcete projet Rančířovem? Kupte si povolenku

Minulý pátek totiž policisté v obci provedli místní šetření, při kterém zjistili, že je dopravní značení zákazu s dodatkovou tabulkou umístěno neoprávněně. Starostu proto upozornili, že musí být značení odstraněno. Ten v reakci na dopis od policie teprve poté začal sjednávat nápravu. V přestupkovém řízení hrozí obci za umístění značky bez povolení i pokuta.