Triky, ze kterých se návštěvníkům místy musela točit hlava. Závodníci na rampách u telčského zimního stadionu předváděli ve vzduchu triky, nad kterými mnohým zůstával rozum stát. V sobotu se zde totiž konal bm(X)treme fest, který ukázal ty nejlepší kousky na speciálně upravených kolech. Počasí riderům, jak se závodníkům říká, přálo. Nad Telčí svítilo sluníčko a z některých borců po dojezdu doslova tekl pot proudem. „Divím se, že ti borci nemají sešívané obličeje," pronesla jedna z přihlížejících dívek ve chvíli, kdy se jeden z chlapců poroučel k zemi a půlkou obličeje dopadl na šikmou plochu jedné z ramp.

Pády totiž k tomuto sportu neodmyslitelně patří, jak potvrdil i jeden ze závodníků Patrik Kaifáš. Ten dorazil do Telče až z Ostravy. „Snažíme se padat co nejméně. Už jsem si v minulosti odnesl několik zranění snad na všech částech těla, ale naštěstí nikdy nešlo o nic vážného, co by mě dlouhodobě vyřadilo ze závodění," potvrdil tvrdost tohoto adrenalinového sportu Kaifáš. I v Telči si některé pády vyžádaly ošetření, nejčastěji šlo o zvrtnuté kotníky. Zbytek byly odřeniny a naraženiny, takže nic vážnějšího.

Sportovní festival v Telči, na kterém se předvedly všechny BMY kategorie pod záštitou Českého poháru X Cup, si Patrik pochvaloval. I když ve chvíli, kdy mluvil s redaktorkou Deníku, nevěděl, jak dopadl, jízdu si pochvaloval. „Jelo se mi dobře, předvedl jsem triky, které jsem chtěl, takže jsem spokojený," doplnil pro úplnost Kaifáš.

O festivalu v Telči se dozvěděl z pozvánky na Facebooku. Sbalil se proto se svými kamarády a vydal se na třistakilometrovou cestu do Telče. „Počasí vyšlo nádherné a sjela se tu výborná parta lidí," nešetřil chválu na adresu pořadatelů závodník z Ostravy, který se tomuto sportu věnuje už šest let a nejtěžší podle něj bylo dostat kolo pod kontrolu do ruky.

Chválou nešetřili ani návštěvníci. „Jsem tu poprvé a doufám, že ne naposledy," podělila se o dojmy Hana Pivoňková, která přijela s přítelem z Třebíče.