Mezi skiareály, které jsou dočasně uzavřeny, patří Vysoká u Havlíčkova Brodu, Luka nad Jihlavou, Křemešník i Dalečín. Oslovení správci dalších skiareálů řekli, že o dalším provozu rozhodnou podle vývoje počasí. Ovšem jsou i sjezdovky, které zůstanou otevřené.

„Zůstaneme v provozu celý týden. Pokud bude chtít někdo lyžovat, tak budeme jezdit. Sněhu máme dost," řekl Ivo Fiala ze sjezdovky v Novém Jimramově na Žďársku.

Na Vysočině jsou tento týden jarní prázdniny, takže skiareály očekávaly lepší návštěvnost. Některé se chystaly prodloužit otevírací dobu. Pršet začalo v noci na včerejšek.

Přístupná je stále sjezdovka Šacberk u Jihlavy, na níž leží tři čtvrtě metru technického sněhu. Otevřeno bylo včera hned po ránu také na druhé sjezdovceu Jihlavy, jež je na vrchu Čeřínek.

Na Žďársku zatím jezdí vleky kromě Nového Jimramova kupříkladu i na Fajtově kopci a ve Svratce. Otevřela se též sjezdovka s lanovkou na Harusově kopci u Nového Města na Moravě. Na Fajtův kopec přišel po ránu jediný lyžař, odpoledne tam mají trénink děti.

„Uvidíme, co s námi udělá obleva, ale chtěli bychom pokračovat. Nějakou zásobu sněhu máme," řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu.

Uzavřené skiareály zatím většinou ohlásily pouze jednodenní pauzu.