Trápí vás někdy bolesti hlavy a rádi byste věděli, čím jsou způsobené? Vyděsíte se při vyslovení názvu Alzheimerova nemoc, ale vlastně nevíte, koho může onemocnění potkat a co znamená?

Všechny odpovědi a mnoho dalšího z oblasti neurologie se dozvíte na konferenci pro veřejnost s názvem Neurologie současnosti, která se ve středu odpoledne uskuteční v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě. „Připravené jsou poutavé přednášky, a navíc se může veřejnost na cokoli lékařů zeptat. Na začátku konference se bude promítat v premiéře video ze zákulisí neurologického oddělení," řekla mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová.

Lidé se dozví více například o cévní mozkové příhodě a následné rehabilitaci, bolestech hlavy, Alzheimerově nemoci nebo roztroušené skleróze a dalších nemocech.

„Přednášky máme připravené pro laickou veřejnost. Účastníky čeká poutavé povídání o těch nejrozšířenějších onemocněních doplněné o prezentace," přiblížil pojetí konference primář neurologického oddělení jihlavské nemocnice Ondřej Škoda.

Série povídání začíná v 15 hodin. Odstartuje videem ze zákulisí neurologického oddělení, které bude mít na místě premiéru. „Prostřednictvím videa se dostanete do ambulancí a díky kameře uvidíte jednotlivá vyšetření," doplnila další informace Zachrlová. Návštěvníky čeká mezi pěti dvacetiminutovými přednáškami také pauza na občerstvení.

Neurologie současnosti je v pořadí již třetí konference pro veřejnost. Zahajovalo se před dvěma lety chirurgií a loni následovala kardiologie. Oba ročníky se těšily u veřejnosti velkému zájmu. Vstup na středeční konferenci je pro zájemce zdarma.

ZUZANA MUSILOVÁ