„Ještě donedávna byla jediná cesta k informacím u správce hřbitova, který vyhledal potřebné záznamy v pečlivě vedených knihách. Nyní je možné zesnulé hledat přes počítač nebo telefon prostřednictvím nové aplikace na webu města Jihlavy na adrese www.jihlava.cz/hrbitovy,“ informoval tiskový mluvčí jihlavské radnice Radek Tulis.

Aplikace slouží široké veřejnosti k pohotovému, pohodlnému a přesnému dohledávání zemřelých nebo k doplnění kompletních informací o rodinných hrobových místech.

Ilustrační foto.
V opilosti napadl manželku

K vyhledávání je možné využít jméno a příjmení pohřbeného, rok jeho narození či úmrtí, hrob je možné vyhledávat i podle majitele nebo podle čísla hrobového místa. Hledané místo se zobrazí na přehledné interaktivní mapě hřbitova.

„Evidence je zpracovaná pro ústřední hřbitov a hřbitov Kalvárii, čítá necelých deset tisíc hrobů a přes 27 tisíc pohřbených,“ dodal Radek Tulis.

Do budoucna jihlavská radnice uvažuje službu rozšířit o evidenci další dvou jihlavských pohřebišť židovského hřbitova a urnového háje v areálu krematoria.