„Vznikne i nové přímé spojení sídliště v lokalitě Slunce s Nemocnicí Jihlava,“ uvedl mimo DPMJ na svém webu. Tuto novou trasu, která povede od vozovny DPMJ přes Masarykovo náměstí k poliklinice Dům zdraví, bude zajišťovat linka F.

Ilustrační foto
Prvňáci mají svá tabla! Představíme školáky ze ZŠ Nad Plovárnou

Nově se mezi trolejbusové linky vrátí linka D, která pojede částečně ve stejné trase jako linka F, a to od polikliniky Dům zdraví směrem na Žižkovu ulici, dále Seifertovou a Dvořákovou ulicí do ulice Tolstého, kde pak na náměstí Svobody u domu kultury odbočí do Havlíčkovy ulice a vydá se směrem na konečnou k hlavnímu nádraží.

Tyto změny souvisejí se zavedením trolejbusové dopravy na nově postavenou trolejovou trať po prodloužené Vrchlického ulici směrem na Horní Kosov a Dolinu. Cestující po této trase bude vozit linka B. Ta pojede jako doposud od hlavního nádraží přes sídliště Březinky do centra města a dále kolem domu kultury na zastávku Dům zdraví.

Schéma trolejbusové sítě MHD v Jihlavě od 1. prosince 2017Zdroj: Deník / Šmergl Petr

Z této zastávky pojede linka B nově rovně Vrchlického ulicí podél nákupní zóny s hobbymarketem Uni Hobby až na křižovatku ulic Vrchlického a S. K. Neumanna. Tam zabočí doprava a přijede na sídliště Dolina a na konečnou na obnovené trolejbusové smyčce u železniční zastávky Jihlava – Staré Hory. Zpět pojede linka B ve stejné trase. Linka B1 bude zrušena.

Trolejbusové linky A, C a E svou trasu nezmění, ale i na nich budou platit nové jízdní řády.

Částečně novou trasu bude mít také noční trolejbusová linka N, která pojede ze směru od centra města, a to jednosměrně také kolem polikliniky Dům zdraví a Nemocnice Jihlava, a dále přes Dolinu k autobusovému nádraží a dále stejnou trasou, jakou jezdí v současnosti.

Ilustrační foto
Boucháním na radiátor si seniorka přivolala pomoc

S vedením linky B v nové trase také dojde ke zkrácení autobusové linky číslo 6, která pojede jako doposud ve stejné trase od městského nádraží, ale končit bude už u polikliniky Dům zdraví, cestující tudíž už nebude vozit až na Dolinu, jak je tomu nyní.

Všechny nové jízdní řády i nové schéma trolejbusových linek jsou k dispozici na webu www.dpmj.cz.