Na Havlíčkovu ulici, kudy objízdná trasa do Dolní Cerekve vede, totiž od příštího týdne najedou těžké stroje. Ulici totiž čeká zhruba dvouměsíční celková rekonstrukce za dva miliony korun.

Krajská správa a údržba silnic Kraje Vysočina (KSÚSV), která ve spolupráci s městem Třešť rekonstrukci plánuje, s objízdnou trasou i nadále počítá. Původně totiž měla úplná uzavírka Dolní Cerekve trvat jen do konce června, nyní už je ovšem jasné, že dříve jak v září neskončí. Omezení pro dopravu se zde proto plánuje pouze minimální. „Práce budou probíhat za provozu a po částech. Až závěrečná pokládka asfaltového koberce si vyžádá úplnou uzavírku. Tu plánujeme co nejkratší, přibližně dvoudenní," přiblížil postup při rekonstrukci technicko–správní náměstek KSÚSV Tomáš Mátl. Možné komplikace kvůli objížďce připustil také starosta Třeště Vladislav Hynk. „Chtěl bych požádat občany o trpělivost se stavbou, dopravu zde pravděpodobně upraví semafory. Jaká opatření se přijmou při úplné uzavírce, se teprve uvidí," doplnil starosta Hynk. Speciální opatření budou podle Mátla přijatá operativně až podle toho, zda se v průběhu stavby vyskytnou nějaké problémy.

Dvousetmetrový úsek ulice se osadí novými obrubníky, dojde k úpravě vjezdů do rodinných domů, které budou zpevněny zámkovou dlažbou, a součástí akce bude také úprava zelených ploch. Dále budou doplněny čtyři nové kanalizační vpustě a na závěr dostane silnice ve směru na Batelov nový asfaltový koberec.

Město se podílí na celkové investici zhruba 350 tisíci korunami, zbytek jde na vrub krajské správy. Opravy provede firma Eurovia CS.