Mezi druhou a pátou hodinou odpoledne bude na hřišti program, který bude zahrnovat soutěže a další aktivity pro děti. Ještě před tím se dopoledne s hřištěm seznámili jihlavští školáci. Ti budou na hřiště chodit i nadále. „Pro výuku je ve zdejší kolárně k dispozici pětatřicet dětských jízdních kol a sedmnáct odrážedel,“ doplnil ředitel Městské policie Jihlava Jan Frenc. Půjčování kol veřejnosti je zatím jen plánováno do budoucna.

Lokalita se za téměř pětadvacet milionů výrazně proměnila, je tam nová budova s učebnou. Kromě mnoha dopravních značek u silnic tam nechybí ani železniční přejezd podobný tomu skutečnému nebo kruhový objezd. „Je to místo pro dopravní výuku našich dětí, ale věřím, že tu budou trávit volný čas i další občané Jihlavy,“ řekl při dopoledním slavnostním otevření náměstek primátorky Petr Ryška (ODS).

Taneční a roušky. Ilustrační foto.
Taneční s rouškou, maturanti bez plesu, koronavir kazí plány středoškolákům

Jelikož hřiště není oplocené, některé děti se na něm už projeli. Mimo jiné tam zavítala se svými ratolestmi i primátorka města Karolína Koubová (Fórum Jihlava). „Děti byly nadšené, nemohla jsem je odtud dostat,“ řekla s úsměvem a dodala, že na hřišti bývá den ode dne více a více dětí. A to je dobře.