Z Pardubic jste si přijeli do Jihlavy pro první místo. Čekali jste to?

Vojtěch Hlous: „Určitě ne. Mysleli jsme si, že se třeba umístíme dobře, ale že vyhrajeme dvě ceny? Pořád to nechápeme.“

Hana Klátová: „Je to jako sen.“

Jak jste vymýšleli jídla? Sledovali jste třeba, co se vaří ve Francii při soutěžích Trophée Mille?

Hana Klátová: „Možná jsme se někde inspirovali, ale brali jsme to jako českou kuchyni. Chtěli jsme vyzdvihnout české potraviny a české pokrmy. Toho jsme se drželi.“

Vařili jste až jako poslední, nebyli jste v závěru nervózní, když jste byli středem pozornosti?

Hana Klátová: „Já vždycky, kdy soutěžím, tak jsem na posledním místě. Pro mě to nebylo nic neobvyklého. Já si to užívám, když na nás všichni koukají, je to daleko lepší, než když tam nikdo nestojí.“

Vojtěch Hlous: „Já byl na takové soutěži poprvé. Včera jsem byl docela nervózní, dneska už to bylo dobré, ale bylo to fakt úžasné. Užili jsme si to a hlavně, že se nám to povedlo. I kdybychom byli osmí, byli bychom na sebe pyšní. Je to fakt paráda.“

Soutěž tady bude ještě příští rok, zúčastníte se opět?

Hana Klátová: „Já bohužel odcházím ze školy, ale bylo mi řečeno, že soutěž je do třiadvaceti let. Takže je možné, že se tady objevíme, ale je to všechno ve hvězdách.“

Vojtěch Hlous: „Byl bych rád, kdybychom sem jeli znova. Je to super soutěž.“

Nyní se můžete chystat na mezinárodní finále v Remeši. Věříte si?

Vojtěch Hlous: „To se teď nedá moc říct. Záleží, jaké budou podmínky. Bude to určitě náročné, ale už jen to, že jsme tam postoupili, je super.“

Hana Klátová: „Viděla jsem tu pár fotek a říkám si, že je to vysoká úroveň. Dáme do toho všechno a budeme se snažit.“