„Už je sice chvíli po Vánocích, ale Ježíškova vnoučata se stále činí. A věřte, že radost obdarovaných i darujících je stejná, jako kdyby bylo 24. prosince,“ informoval o daru tiskový mluvčí Chaloupek Jan Uher.

Mobilní záhon se podobá stolu na kolečkách. Je možné ho převést tam, kde je právě potřeba. „Podobně jako ke stolu se dá pod něj zajet s kolečkovým křeslem,“ dodal Jan Uher.

Dar seniorům Alzheimer centra pracovníci Chaloupek slavnostně předali v pátek 12. ledna. „Klienti, vedení i personál Alzheimer centra přijali Ježíškova vnoučata srdečně a s nadšením a po předání daru si chvíli sedli k svátečnímu pohoštění. Vánoční cukroví už bylo sice dávno snědeno, ale povídat bylo rozhodně o čem,“ přiblížil slavnostní předání Jan Uher.

Pracovníci Chaloupek objevili přání, které jim sedlo, vybrali mezi sebou peníze a mobilní záhon nechali zhotovit u jejich partnerské firmy Ekovysočina.

Ježíškova vnoučata je vánoční projekt Českého rozhlasu. Veřejnost díky němu může plnit přání osamělým lidem v domovech pro seniory po celé České republice. V současné době jsou na webových stránkách Ježíškových vnoučat ještě tři nesplněná přání seniorů z Vysočiny.

Takto v pátek 12. ledna vypadala značka s přechodnou úpravou dopravního značení.
Přes Masarykovo náměstí mohla bez pokut jezdit auta