Hlavním mottem letošní ročníku bude důležitost lidského přístupu v paliativní medicíně.

Letošní motto zní: Jsem profesionál a jak zůstat člověkem?.

Program bude tvořit několik různě tematických přednášek. „Připraveny jsou přednášky například o doprovázení nevyléčitelně nemocných dětí doma, jak nás nevyléčitelně nemocní mohou obohatit, jak o sebe v roli profesionála pečovat a neztratit motivaci a mnohé další," uvedl za Spolek pro lůžkový hospic Mezi stromy Jiří Kletečka.

Účastníci se dozví například i to, co obnáší práce sestřiček v domácím hospici. O tomto tématu bude hovořit ředitelka domácího hospice Sdílení Telč Michaela Čeřovská.

Hospicová paliativní péče je specifická svou cílovou skupinou, kterou jsou nevyléčitelně nemocní a umírající, ale také jejich rodiny a blízcí.

Konference je určena zejména lékařům, zdravotním sestrám a zdravotně sociálním pracovníkům. Zájemci se mohou přihlašovat pomocí webového formuláře už jen do středy 5. dubna. Účastnický příspěvek konference se platí 450 korun.

Loňské konference, která měla téma důstojnost a kvalita života na posledním úseku cesty, se zúčastnilo bezmála 200 zdravotníků a sociálních pracovníků.

ZUZANA RODOVÁ