Do Modrého domu ODS Vysočina zavítal i předseda ODS Petr Fiala, který během dne navštívil několik obcí v kraji. „Jsem přesvědčen, že na Vysočině má ODS na co navázat a co nabídnout,“ prohlásil. Věří, že lidé v podzimních volbách svými hlasy dají najevo svou nespokojenost s celostátní politikou.

Setkání s novináři se zúčastnil také jihlavský lídr kandidátky Petr Laštovička. Řekl, že strana měla volební program hotový už v červenci, ale záměrně ho nezveřejnila, aby další strany mohly přijít s vlastními myšlenkami. ODS se chce zasadit o efektivní s vstřícný magistrát, zdravý rozvoj města, kvalitní veřejné služby a také o důraz na vzdělání, sport a kulturu.

„Je pro nás nepřijatelné, aby Jihlava měla ztrátový rozpočet, jak je tomu nyní,“ řekl Laštovička. „Jihlava má malou krajskou sílu a myslíme si, že také její potenciál v celorepublikovém hledisku není využitý,“ dodal současný opoziční zastupitel David Beke, který za ODS kandiduje i nyní.

Ilustrační foto.
Útočník bezdůvodně napadl patnáctiletého. Pátrá po něm policie


Miroslava Němcová, která se do komunální politiky vrací na posledním místě žďárské kandidátky, jen připomněla, že historie ODS sahá na začátek devadesátých let. Podle ní právě tato strana postavila dobré základy rozvoje měst.

V Modrém době ODS byl představen i kandidát do Senátu na Chrudimsku a Havlíčkobrodsku Jan Tecl. Současný starosta Havlíčkova Brodu má podporu Starostů a nezávislých i Starostů pro občany. Jeho velkou devizou je, že je pevně spjatý se svým senátním obvodem, což u jiných kandidátů nebývalo vždy zvykem. Kampaň pro komunální volby vyjde ODS zhruba na tři sta tisíc, v řádech statisíců odhaduje náklady na svoji kandidaturu i Jan Tecl.