Zájemci se už nyní mohou přihlásit na víkendové workshopy. Zlatým hřebem budou dva večerní programy pro celou rodinu. Se soumrakem to začne hořet v pátek i v sobotu.

Páteční program začne v 21 hodin. „Jihočeští umělci Chůdadlo představí své hodinové artisticko-ohňové představení Půlnoční cirkus. Příběh o pochmurném černobílém cirkusu, který k životu probere dívka v červeném. Poté vystoupí skupina RockFire z Řehořova, tanečnice Veronika s obručí a další umělci,“ pozval na první večer prezident festivalu Jakub Skočdopole.

Sobotní festivalová brána se veřejnosti otevírá již v 19 hodin. Od 20 hodin nabídne africké rytmy a world music hudební skupina Aneboafro, děti si zatančí se zpěvákem Abdulem Traore z afrického Mali a tanečnicemi. Před soumrakem děti pobaví také Kašpar Kuba. Ve 21.30 se zaškrtne další ohňový galavečer, opět nabitý umělci nevšedních schopností.

Za jihlavskou radnici se se sportovci sešel náměstek Petr Laštovička (ODS).
Sportovci varovali před drogami

Zahraničním hostem je tentokrát skupina Ugnies Teatras z Litvy. Ve svém vystoupení kombinuje oheň, světlo a tanec, a to vše spojí v neuvěřitelnou podívanou. Dále se představí skupina Hellfire, která svým uměním vždy umí vytvořit zajímavý příběh, a skupina Pyroterra, ta zase ráda posouvá hranice moderního umění ve spojení s technologií.

„Dále uvidíte show dívčí skupiny Vox Luminas, duo Tom a Míša, tanečnici Anetu se světelnými a hořícími obručemi, žongléra a equilibristu Rudyho Hardena a ohňovou skupinu Magnis. Sobotní večerní program společně zakončí všichni účinkující v závěrečné choreografii za doprovodu originální festivalové písně Polná v plamenech v živém doprovodu aneboafro,“ doplnil Skočdopole.

Akce se koná za každého počasí, při velké nepřízni se alternativní podívaná odehraje v zámeckém sále. Ohňový festival se v Polné koná tradičně již od roku 2010, během této doby se podařilo vytvořit tři české rekordy. V minulých letech přivítal umělce z USA, Ukrajiny, Slovenska, Moldávie, Japonska či Běloruska. Loňský rok večerní show navštívilo přes tisíc diváků. Více informací najdete na www.polnavplamenech.cz