Soutěžilo se v disciplínách štafetový běh a požární útok na terče. Své umění předvedli nejen muži a ženy, ale také zasloužilí hasiči nad padesát let ze dvou sborů. O den později se předvedly děti ze čtyř sborů.

V hlavní kategorii muži do 35 let si prvenství odvezli borci z nedaleké Růžené. Zazářili především ve štafetovém běhu, kde skončili první s časem 79,20. Štafetový běh se skládá s proskočení okna, překonání bariéry, zdolání kladiny a zapojení hadic a přenosu hasičského přístroje. V disciplíně útok obsadili čtvrté místo, což jim v součtu pořadí dalo nejnižší počet celkových bodů. Pro hasiče z Růžené jde zřejmě o historický okamžik, protože si nepamatují, kdy naposledy okrskovou soutěž v této kategorii vyhráli.

Jenom o bod za nimi se zařadili se šesti body hasiči z Hodic a Čenkova. Protože ale rozhodoval požární útok, ve kterém byli hasiči z Hodic lepší, brali druhé místo oni. Hasiči z Čenkova, místní části Třeště, si odvezli bronz. I vinou penalizace deseti vteřin na útoku za porušení pravidel.

Ilustrační foto.
Šestnáct folklorních souborů vystoupí v jeden den na jednom jevišti

V kategorii muži nad 35 let zvítězili hasiči z Čenkova před domácími borci z Třeštice a třetí Růženou. V ženách rozhodoval ve finále požární útok. Všechny tři týmy totiž skončily se čtyřmi body, a o vítězi tak rozhodoval čas útoku. Ten měly nejrychlejší holky z Bukové, za nimi skončila Třešť a třetí místo braly domácí ženy z Třeštice.

Ve veteránské kategorii nešlo ani tak o čas, jako o předvedení toho nejlepšího, co sbory mají. Panenská Rozsíčka přijela se svou starou mašinou, kterou musela startovat ručně pomocí páky. Hodické družstvo mělo v týmu pro změnu nejstaršího člena útoku. Ke koši se postavil 84 letý Jaroslav Kodys.