Opilý muž tu napadl svou blízkou příbuznou. „Sedmatřicetiletý muž i v přítomnosti policistů svou blízkou příbuznou vulgárně slovně urážel a pokračoval i přesto, že ho policisté vyzvali, aby svého jednání zanechal," uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

V domě mezi příbuznými nejprve došlo ke slovní rozepři, poté muž napadl ženu i fyzicky. „Provedená dechová zkouška ukázala hodnotu 3,28 promile alkoholu. Policisté muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění," popsala Kroutilová.

Policistům však leží na stole i případ z loňského ledna na Polensku. Jednadvacetiletý muž z Jihlavska byl obviněn z ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví.

Loni v lednu v nočních hodinách v obci na Polensku společně se třemi kamarády jezdil na čerstvě napadaném sněhu smykem. Kolem druhé ráno je přišli dva místní občané napomenout a vyzvat, ať toho nechají. Mezi oběma stranami však došlo k potyčce. „Obviněný muž opakovaně udeřil pěstí do hlavy čtyřiapadesátletého muže, který upadl na zem, kde zůstal ležet několik minut v bezvědomí," sdělila Kroutilová. Muž skončil v nemocnici s otřesem mozku, zlomeninou a tržně zhmožděnou ránou. Léčení si vyžádalo přibližně měsíc.